Ciasteczka owsiane z masłem orzechowym - 3 składniki
SKŁADNIKI:
100 g masła orzechowego
3 łyżki miodu
200 g płatków owsianych górskich
PRZYGOTOWANIE:
Rozgrzać piekarnik do 180º C. Dwie blachy do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia. Masło orzechowe wymieszać z miodem. Następnie dodać płatki owsiane i wszystko razem dobrze połączyć. Mokrymi dłońmi formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Układać na blaszce do pieczenia i rozpłaszczyć. Wstawić do piekarnika, piec około 15 minut.
Owsianka z masłem orzechowym i jabłkami - 5 składników
SKŁADNIKI::
200 g płatków owsianych górskich
cynamon
3 kwaśne jabłka
miód
masło orzechowe
PRZYGOTOWANIE:
Jabłka obrać i pokroić w kostkę. Razem z odrobiną cynamonu, łyżką miodu i kilkoma łyżkami wody podprażyć w rondelku, aż będą miękkie, ale żeby się nie rozleciały. Płatki owsiane zalać wodą, dodać trochę cynamonu i łyżkę masła orzechowego i gotować na wolnym ogniu, aż płatki będą miękkie. Masło orzechowe wymieszać z odrobiną wody i miodu żeby nabrało kremowej konsystencji i razem z podprażonymi jabłkami podawać na owsiance.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz