SKŁADNIKI
1 kg - twarogu półtłustego
4 - jajka
1 szklanka - cukru
1 laska - wanilii
2 - budynie śmietankowe
250 g - masła
orzechy włoskie
migdały
herbatniki maślane
DEKORACJA
lukier
OPIS PRZYGOTOWANIA
Masło roztopić w garnku. Jajka wybić do miski. Dodać cukier oraz miąższ z laski wanilii. Zmiksować. Wymieszać z serem (wcześniej dwukrotnie przepuścić go przez maszynkę). Wsypać budyń. Zmiksować. Przełożyć do garnka z masłem. Wymieszać.
Podgrzewać, cały czas mieszając. Zagotować.
Na spodzie tortownicy ułożyć herbatniki. Dodać uprażone i drobno posiekane orzechy włoskie oraz migdały. Zalać masą serową. Wyrównać. Na wierzchu ułożyć herbatniki. Udekorować orzechami włoskimi. Wystudzić.
Ozdobić lukrem (sok z cytryny utrzeć z cukrem pudrem, cukru dać tyle, ile zabierze).
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz