ZAPIEKANKI Z MASŁEM CZOSNKOWYM – PRZEPIS NA KOLACJĘ
- Składniki:
- 150 g masła w temp. pokojowej
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- ½ łyżeczki suszonego oregano
- ½ łyżeczki tymianku
- sól
- świeżo mielony pieprz
- tarty żółty ser, np. cheddar
- bagietka Wykonanie:
- Miękkie masło przełożyłam do miski, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, świeże i suszone zioła, doprawiłam solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam.Bagietkę pokroiłam na kromki grubości ok. 1,5 cm, posmarowałam je masłem czosnkowo-ziołowym, posypałam żółtym serem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) na 4–5 min (grzanki piekłam do momentu, aż ser się rozpuści).
-
wtorek, 17 marca 2020
KĄCIK KULINARNY - PYSZNA KOLACJA (BEZ CAŁOWANIA!!!)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz