wtorek, 17 marca 2020

KĄCIK KULINARNY - PYSZNA KOLACJA (BEZ CAŁOWANIA!!!)

  • ZAPIEKANKI Z MASŁEM CZOSNKOWYM – PRZEPIS NA KOLACJĘ

  • Składniki:
  • 150 g masła w temp. pokojowej
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • ½ łyżeczki suszonego oregano
  • ½ łyżeczki tymianku
  • sól
  • świeżo mielony pieprz
  • tarty żółty ser, np. cheddar
  • bagietka                                                                                                                          Wykonanie:
  • Miękkie masło przełożyłam do miski, dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, świeże i suszone zioła, doprawiłam solą i pieprzem, dokładnie wymieszałam.
    Bagietkę pokroiłam na kromki grubości ok. 1,5 cm, posmarowałam je masłem czosnkowo-ziołowym, posypałam żółtym serem i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzanie góra i dół) na 4–5 min (grzanki piekłam do momentu, aż ser się rozpuści).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz