BISZKOPT
SKŁADNIKI:
4 jajka
3/4 szklanki cukru
3/4 szklanki mąki, w tym 2 łyżki kakao
Przed przełożeniem napączować mocną herbatą z wódką
KREM:
SKŁADNIKI:
1/2 kg suszonych śliwek
1/2 szklanki wódki
25 dag masła
20 dag nutelli
WYKONANIE:
Śliwki włożyć do słoika zalać wódką, zakręcić i odstawić na 24 godziny. Po namoczeniu pokroić w kostkę. ,Masło utrzeć z nutellą, dodać pokrojone śliwki, wymieszać, wyłożyć na spączowany biszkopt.
1/2 l śmietany 30%, 4 łyżki cukru pudru, 2 opakowania śmiet-fixu - wszystko ubić
Wyłożyć na krem, zetrzeć gorzką czekoladę, schłodzić w lodówce.
SMACZNEGO!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz