Najbardziej leniwe placki z jajkiem i zieloną cebulą. Przygotowanie zajęło niecałe 10 minut
SKŁADNIKI
⦁ 4 jajka
⦁ 0,5 litry kefiru
⦁ 100 g śmietany
⦁ 1/4 łyżeczki soli
⦁ 1/4 łyżeczki pieprzu
⦁ 2–3 szklanki mąki
⦁ 1 łyżeczka proszku do pieczenia
⦁ 100 g zieleniny
PRZYGOTOWANIE
1. W małej misce ubij 2 jajka i dopraw je także solą.
2. Dodaj śmietanę do mieszanki jajecznej i dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Następnie dodaj kefir i ponownie wymieszaj.
4. Ciągle mieszając przygotowywane ciasto, wsyp mąkę z proszkiem do pieczenia.
5. Posiekaj zieleninę, a następnie ugotuj 2 jajka na twardo i pokrój w kostkę.
6. Połącz jajka z zieleniną i ciastem.
7. Placki usmaż na patelni tak jak zwykłe naleśniki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz