ROZPOCZYNAMY KURS EDUKACYJNY
"KUCHARZ MAŁEJ GASTRONOMII"
19 czerwca 2019 r w Centrum Kulturalno-Oświatowym rozpoczął się kurs edukacyjny "Kucharz małej gastronomii" zorganizowany z inicjatywy Stowarzyszenia na Rzecz Rozwoju i Promocji wsi Zawada i Klubu Seniora "Zawsze Młodzi". W szkoleniu bierze udział 15 osób (seniorów i ludzi młodszych). Kurs zorganizowany jest przez EDU-ALL Andrzej Świrad z Brzezówki.
Cele kursu: wykonywanie różnymi technikami i metodami asortymentów potraw z warzyw, owoców, grzybów, mleka i przetworów mięsnych, przygotowywanie potraw kuchni regionalnych, potraw specjalistycznych (dietetycznych oraz potraw na przyjęcia okolicznościowe, deserów, zakąsek), dokonywanie oceny organoleptycznej i estetycznej surowców kulinarnych półproduktów i wyrobów gotowych.
Tematy kursu: Przygotowywanie surówek i sałatek, potraw mlecznych, z kaszy i jaj, potraw z mąki, deserów oraz napojów zimnych i gorących, sporządzanie potraw na przyjęcia okolicznościowe i inne imprezy specjalne.
Każdy uczestnik otrzymuje zaświadczenie ukończenia kursu.
Kto jada "ostatki" ten bywa piękny i gładki!
Dorotka piękne porcje przygotowuje - na pewno wszystkim sałatka posmakuje!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz